Web Analytics

Rouwfotografie

Bij begrafenissen of crematies komt rouwfotografie steeds vaker voor. Momenten die waardevol zijn kunnen vastgelegd worden met rouwfotografie.  De laatste woorden van familie en vrienden bij de afscheidsbijeenkomst, de bloemen op de kist, een hand op een schouder. Bakx Uitvaartzorg werkt samen met een aantal rouwfotografen uit de regio Boxtel. Zij hebben allemaal een eigen stijl en aanpak. Zo is er de mogelijkheid om zelf een stijl te kiezen die past bij de voorbereiding van het afscheid, de afscheidsbijeenkomst, de condoleance receptie of koffietafel.
 
Een uitvaart is een moment waarbij de emoties centraal staan. De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Dan is het fijn om achteraf rustig te kunnen kijken naar beelden van deze bijzondere dag. Het fotograferen van een uitvaart is een bijzondere aangelegenheid. Bij het herinneren van een overleden dierbare kan rouwfotografie heel belangrijk zijn. De familie, de aanwezigen, de dienst en bijvoorbeeld de laatst rituelen bij het graf, alles wordt met respect en discreet op foto vastgelegd. Foto's of beelden van troostende mensen, sprekers en misschien ook wel een glimlach, kunnen helpen om deze dag een goede plaats te geven in de herinnering.

De uitvaart is een uniek moment, er is dus maar één kans om dit mooi in beeld te brengen. Deze beelden geven de mogelijkheid om vaak makkelijker met anderen over de overleden dierbare praten. Dit kan belangrijk zijn als onderdeel van de rouwverwerking. Vaak blijkt een fotoreportage van een begrafenis of crematie van onschatbare waarde te zijn voor nabestaanden.
 
Rouwfotografie kan ook steun geven aan nabestaanden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden die in het buitenland wonen. Maar ook voor kinderen kan rouwfotografie erg belangrijk zijn, omdat zij nog te jong zijn of rouw uitstellen. Rouwfotografie is een mooie ontwikkeling, want ieder mens wil dat een mooi afscheid ook deel uitmaakt van de herinneringen.
 
geschreven door Willemijn Bakx